7 - Primaveradan ERP Verilerinin Güncellenmesi ve İşlemler Döngüsünün Açıklanması
4 Nolu İşlem açıklamalarında;
“Primavera da yer alacak tüm Aktivitelerin verileri aslında 2.keşif verilerinin içindedir” demiş ve Avinal ERP de uygun bir algoritma doğrultusunda bu verileri oluşturarak, “Aktivite Analizleri” olarak Aktivite Modülüne göndermiştik. Bu İşlem Keşif verilerinin farklı bir format içerisinde, Aktivite Analizlerine aktarılmasını sağladı.
Bu verilerin “Primavera” ya (olması gereken yapıda) gönderilme nedenleri “Zamansal Boyutu” kazanmaları idi.
“Primavera” da, predessor ve successor bağlantıları yapılıp, Süre bilgileri atandıktan ve F9 tuşu ile hesaplanarak zamansal boyut kazanan bu Aktiviteler, bu zamansal boyut verilerini ERP de ilgili Aktivite ve imalatlara (Kaynaklara) işlenmesini sağlamak üzere, ERP ye geri besleme yapmalıdır.
Zaten Primaveraya gönderilen kaynaklarda “adam-saat” verileri bile olduğundan,Aktivitelerin, süresel verileri de kolayca işlenebilmiştir.
Predessor ve successor bağlantıları yapılmış ve ERP nin ihtiyacı olan “süresel boyut” kazanılmıştır.
8 Nolu İşlemde de farklı bir format kazandırarak bu verileri “İmalat Tespit” modülüne gönderdik. Bu modülün görevi, gerçeklemeleri değerlendirmek, hangi imalatın hangi zaman diliminde ve ne miktarda yapıldığını muhafaza etmek idi.
9 nolu işlem ile, mahal bazında tüm imalat metrajları, 3D IFC modele veya Android tablet ile yapılması için PDF modele yüklendi.
Teknik Ofis personeli tarafından, mahal bazında yapılan gezintilerde tespit edilen imalat gerçekleşmeleri 10 nolu ile ile “İmalat Tespit” modülüne aktarıldı.
Bu gerçekleşmeler 11 nolu işlem ile Aktivite Analizleri kaynaklarındaki miktarsal gerçekleşmeleri, onlarda Aktivitenin yüzdesel gerçekleşmelerini belirledi.
Aktivite Analizleri de bu gerçekleşmeleri tekrar Primavera’ya aktararak döngüyü tamamladı. Ve P6 da F9 tuşu hesaplaması ile bütün veriye zamansal boyut kazandırılmış oldu.